x تبلیغات
آشنایی با انواع برج خنک کننده

مبدل حرارتی مهتاب گستر

مبدل حرارتی (Heat Exchanger)

مبدل حرارتی دستگاهی است برای انتقال حرارت یا سرما بین دو یا تعداد بیشتر سیال استفاده می شود. این سیال ها می توانند مایع یا گاز باشند. این سیال ها معمولا نباید با یک دیگر مخلوط شده و به همین دلیل باید توسط یک دیواره جامد از هم دیگر جدا شوند. البته در برخی از صنایع خاص ممکن است که نیاز باشد تا این سیالات با هم دیگر در ارتباط باشند.

انواع مختلف مبدل‌ حرارتی

مبدل‌ های حرارتی دسته بندی‌ های مختلفی دارند که در تأسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع بر اساس ساختمان مکانیکی و ساختار به انواع زیر تقسیم بندی می ‌شوند:

·        مبدل حرارتی صفحه ای  (Plate heat Exchanger)

این نوع از مبدل ‌ها از یک سری صفحات استیل ضد زنگ موازی و کنار هم که در یک قالب قرار گرفته ‌اند، تشکیل می ‌شوند. مبدل حرارتی صفحه ‌ای در دو مدل واشری و جوشی طراحی و تولید می‌ شوند و کاربرد گسترده‌ ای در صنایع لبنی، غذایی و نوشیدنی دارند. نگهداری آسان و ساده، گنجایش قابل ارتقا با افزودن صفحات بیشتر امکان ذخیره انرژی به کمک بازیابی انرژی برخی از مهم ‌ترین مزایای دستگاه مبدل حرارتی صفحه ‌ای است.

مبدل های حرارتی صفحه ای خود به چهار دسته کلی تقسیم بندی می شوند، که عبارت است از:

1.     مبدل حرارتی صفحه ای میکرو  (Micro Plate Heat Exchanger)

2.     مبدل حرارتی صفحه ای جوشی  (Welded Plate Heat Exchanger)

3.     مبدل حرارتی صفحه ای لحیمی  (Brazed Plate Heat Exchanger)

4.     مبدل حرارتی صفحه ای با واشر آب بندی  (Gasket Plate Heat Exchanger)

·        مبدل حرارتی پوسته و لوله (shell & tube heat exchangers)

دستگاه مبدل حرارتی پوسته و لوله جهت گرمایش مایعات در سیستم های تبخیر کار برده می ‌شوند. این نوع از مبدل حرارتی در نیروگاه‌ ها، پالایشگاه ‌ها، صنایع پتروشیمی، صنایع ساخت و تولید، صنایع فرایندی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع ذوب فلز، گرمایش، تهویه مطبوع، سیستم ‌های تبرید و ... کاربرد دارد. مبدل‌ های حرارتی پوسته و لوله در حجم کم ایجاد سطح بزرگی برای انتقال حرارت می‌ کنند. از طرف دیگر قابلیت استفاده برای دامنه وسیعی از مواد را دارند.

·        مبدل حرارتی دو لوله ای (Double Pipe)

این سیستم از قدیمی ترین و ساده ترین مدل های مبدل حرارتی می باشد که در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. این مبدل های حرارتی در صنعت به مبدل های لوله ای هم مشهور هستند. این دستگاه ها از دو لوله تشکیل شده اند که از لحاظ قطر با یک دیگر متفاوت هستند و لوله کوچک تر در داخل لوله بزرگ تر قرار می گیرد. مکانیسم عملکرد این مدل نوع از مبدل های حرارتی به این صورت است که ماده ای که قرار است حرارت انتقال دهد داخل لوله کوچک تر جریان می یابد و ماده دریافت کننده حرارت در لوله بزرگ تر و به این ترتیب تبادل حرارت صورت می پذیرد بدون این که اختلاطی صورت پذیرد.

·        مبدل حرارتی هوا خنک یا پره ‌ای  (Fin Heat Exchanger)

مبدل حرارتی هوا خنک یا پره ای دمای سیال را با هوایی که توسط فن دمیده می ‌شود، خنک می ‌کند. دستگاه مبدل حرارتی در سه نوع وی شکل، افقی و عمودی طراحی و تولید می ‌شود.

موارد استفاده از مبدل حرارتی

·        صنایع تولید برق و حرارت

این صنعت هم جزء صنایع مادر هر کشوری بوده و همین موارد نشان دهنده اهمیت استفاده مناسب از این سیستم در این صنایع است.

·        صنایع ذوب آهن و فولاد

این صنعت یکی از بزرگ ترین صنایع کشور ما محسوب می شود که این سیستم به صورت گسترده در این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.

·        در بزرگ ترین صنعت کشور یعنی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

لازم به توضیح نیست که این صنعت چقدر پر اهمیت بوده و در صورت عدم استفاده از تجهیزات مناسب برای این صنعت چه مشکلات و خساراتی ممکن است به وجود آید.

·        نیروگاه تولید برق

اهمیت این صنعت هم برای کسی پوشیده نیست و به خصوص در حال حاضر که کشور با مشکل تامین برق روبرو است عدم استفاده از تجهیزات مناسب می تواند بر مشکلات این صنعت بیفزاید.

·        در صنایع تاسیسات ساختمان و تهویه مطبوع

این صنعت هم جزء یکی از بزرگ ترین صنایع هر کشوری بوده و به ویژه استفاده از سیستم های پیشرفته تهویه مطبوع باب شده است که از مبدل حرارتی در این صنعت هم استفاده فراوان می شود.

·        در صنعت تولید مواد غذایی

در این صنایع علاوه بر انتقال مناسب حرارت باید از تجهیزاتی استفاده کنید که ترکیبات این مواد را تغییر نداده و سبب اضافه شدن مواد مضر به ترکیب این مواد نشود. همچنین حرارتی که توسط این مبدل حرارتی انتقال داده می شود باید حتما در این صنایع کنترل شده باشد.

مهم ترین کاربرد های مبدل حرارتی

کاربرد مبدل حرارتی بسیار وسیع و در صنایع مختلفی از قبیل نیروگاه های تولید برق، پالایشگاه ها، صنایع ذوب فلزات و شیشه سازی، صنایع غذایی و دارو سازی، کاغذ سازی، صنایع پتروشیمی، سردخانه ها و سیستم های گرمایش و سرمایش ساختمان ها، صنایع میعان گاز ها (همانند هوا) وسائط نقلیه زمینی، دریایی و فضایی و صنایع الکترونیک مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرند.

به طور کلی هر کجا که مسئله تبدیل و تبادل انرژی مطرح باشد مبدل های حرارتی به نحوی کاربرد دارند. مبدل های حرارتی به صور مختلفی نظیر دیگ بخار، مولد بخار، کندانسور، اوپراتور، تبخیر کننده، برج خنک کننده یا همان کولینگ تاور، پیش گرم کن هوا، بازیاب، خنک کن میانی در کمپرسور های چند مرحله ای، فن کویل، دستگاه های هواساز، خنک کن روغن، خنک کن و گرم کن مشتقات نفتی، رادیاتور وسائط نقلیه، گرم کن آب تغذیه و سوپر هیتر در نیروگاه های بخار، کوره و غیره و در صنایع  فوق الذکر به کار می روند.

انتخاب مناسب ترین مبدل حرارتی

در حالی که تعداد زیادی از مبدل های حرارتی در دسترس هستند، مناسب بودن هر نوع و طراحی آن در انتقال گرما بین مایعات بستگی به مشخصات و الزامات کاربرد دارد. این عوامل تا حد زیادی طراحی بهینه مبدل حرارتی مورد نظر را تعیین می کنند و بر رتبه و محاسبات اندازه مربوطه تأثیر می گذارند. برخی از عواملی که متخصصان صنعت هنگام طراحی و انتخاب مبدل حرارتی باید در نظر داشته باشند عبارت است از:

·        هزینه ها

·        محدودیت اندازه

·        خروجی های حرارتی مورد نظر

·        نوع مایعات، جریان سیال و خواص آن ها

نتیجه گیری

مبدل حرارتی با توجه به صنایع مورد استفاده بسیار سیستم حساس و مهمی می باشد و در صورتی که از نوع غیر مرغوب و کم کیفیت این سیستم در صنایع مختلف استفاده شود حتما فرد متضرر خواهد شد. البته در بخش کلان و در صنایع مادر بحث متضرر شدن یک کشور به میان خواهد آمد و حتی می تواند مورد خراب کاری صنعتی هم قرار گیرد.

به همین دلیل باید صاحبان صنایع بزرگ و کارخانجات در خرید این گونه تجهیزات دقت و اطلاعات لازم را داشته باشند و خرید خود را با مشاوره کارشناسان حرفه ای و از مراکز معتبر و برند های مطمئن انجام دهند تا بعدا از لحاظ مالی متضرر نشوند.

مبدل حرارتی شرکت مهتاب گستر

مجموعه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع مختلف دستگاه های مبدل حرارتی به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع مبدل حرارتی و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مبدل حرارتی و نحوه تولید آن و همچنین اطلاع از قیمت مبدل حرارتی به وب سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 66706377 66709528

سپاس از سایت یو آپلود

معرفی چیلر تراکمی و تفاوت آن با چیلر های دیگر - شرکت مهتاب گستر

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی در واقع بخشی از سیستم تهویه مطبوع است که با حذف حرارت کار خود را انجام می دهد. در واقع چیلر سرما تولید نمی کند بلکه گرما را از بین می برد. به دلیل کلمه chill در نام این دستگاه، ممکن است فکر کنیم که عملکرد اصلی چیلر بر اساس تولید سرما است، اما این طور نیست.

چیلر تراکمی چیست و چه تفاوتی با چیلر های دیگر دارد؟

چیلر شامل مجموعه ای از اجزای اواپراتور، کندانسور، شیر انبساط، فن ها، پمپ ها، کمپرسور و سایر موارد است. گلچین این موارد باعث ایجاد انواع چیلر ها می شود. این بدان معنی است که اگر اجزای اصلی چیلر کمپرسور و اواپراتور خازن، شیر انبساط باشد، این چیلر یک چیلر تراکمی است. در واقع تفاوت اصلی چیلر تراکمی با سایر انواع چیلر ها وجود کمپرسور است، زیرا وجود اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط در همه چیلر ها یکسان است.

عملکرد چیلر تراکمی چگونه است؟

اگر بخواهیم محدوده وظایف یک چیلر تراکمی را بررسی کنیم، باید وظایف هر کولر گازی دیگر را در نظر بگیریم، کنترل دما و رساندن آن به دما و حفظ آن، کنترل رطوبت و ایجاد جریان هوا و تمیز کردن هوای محیط.

چیلر های تراکمی معمولاً در زیر زمین ها و موتورخانه ساختمان ها با هر نوع کاربری مسکونی، تجاری، صنعتی، تفریحی، آموزشی و سایر کاربرد ها برای انجام کار خود نصب و راه اندازی می شوند. این واقعیت که این چیلر قابل نصب و استفاده در همه ساختمان ها و سازه ها است، انعطاف پذیری و سازگاری آن را افزایش می دهد.

چیلر تراکمی چگونه کار می کند؟

شکل کلی فعالیت چیلر های تراکمی به این صورت است که آب ورودی به دستگاه که در اثر فعالیت دستگاه های صنعتی یا کولر ها گرم می شود، برای عملکرد و با پمپاژ آب به واحد های داخلی یا تولید صنعتی به دمای پایین و مطلوب می رسد. واحد ها آن را به چرخه فعالیت باز می گردانند.

نحوه عملکرد چیلر تراکمی

نحوه عملکرد چیلر تراکمی به شرح زیر می باشد:

ابتدا مایع گرم شده از طریق دریچه ورودی وارد اواپراتور چیلر تراکمی می شود، در این قسمت مایع با گرفتن گرما از محیط تبخیر شده و وارد فاز گاز می شود. در این مرحله، حرارت محیط به طور طبیعی حذف می شود و مناطقی که با این قسمت در تماس هستند کاهش دما می یابد.

سپس کمپرسور چیلر تراکمی گاز را فشرده کرده و دمای آن را بالا می برد، سپس آن را به کندانسور هدایت می کند.

سپس کندانسور مبرد گاز را به مایع اشباع تبدیل می کند. این فرایند یک فرآیند فشار ثابت است.

آخرین مرحله این چرخه در داخل شیر انبساط است که فشار مبرد گاز را برداشته و باعث انبساط آن می شود. سرانجام، مبرد خروجی از شیر انبساط مخلوطی از مایع و گاز است که وارد اواپراتور می شود.

اواپراتور و کندانسور دو قطب اصلی چیلر تراکمی هستند که به ترتیب کم ترین دما و بیشترین دما را در دستگاه دارند، بنابراین باید به خوبی در برابر یک دیگر عایق بندی شوند تا بر عملکرد تأثیر نگذارد. تنها واسطه بین این دو مبرد است که هنگام انجام کار خود بین این دو حرکت می کند.

تمام تمرکز کار چیلر های تراکمی این است که مبرد را در حال چرخش بین مراحل مختلف مواد نگه دارد تا بتواند به هدف خود برسد. این کار در محدوده دمایی بین 7 تا 37 درجه سانتی گراد انجام می شود.

می توان گفت که چیلر تراکمی یک سیستم خودکفا است، زیرا منبع تبرید خاص خود را دارد. این منبع تبرید در بسیاری از کولر ها مانند خود فن کویل وجود ندارد و عاملی مانند دیگ بخار یا بسته باید آب را به عنوان منبع تامین کند.

انواع چیلر های تراکمی را بشناسید!

چیلرهای تراکمی را می توان به دسته های مختلفی تقسیم کرد. چیلر های تراکمی بسته به نحوه عملکرد کندانسور به دو دسته هوای خنک و آب خنک تقسیم بندی می شوند. این بدان معناست که برخی از کندانسور ها با آب و برخی با هوا خنک می شوند.

چیلر های تراکمی آب خنک نیاز به برج خنک کننده یا کولینگ تاور دارند تا بخشی از فرایند را انجام دهند، اما چیلر های هوا خنک نیازی به برج خنک کننده یا کولینگ تاور ندارند. در مقابل، هوای خنک کننده در چیلر های تراکمی به گونه ای است که فن ها را در اطراف کندانسور برای جذب گرما قرار می دهند. این نوع خنک کننده در واقع کل سیستم چیلر را تحت تأثیر قرار می دهد.

انواع چیلر تراکمی ‌بر اساس نوع سیستم کمپرسور به چهار دسته پیستونی، سانتریفیوژ، اسکرال و اسکرو تقسیم بندی می‌ شوند. عملکرد این چهار گروه به وسیله موتور الکتریکی، بخار یا توربین گازی انجام می ‌شود.

بسته به کمپرسور، هر نوع چیلر را می توان با کندانسور های هوا خنک یا آب خنک ترکیب کرد تا نوع خاصی از چیلر تراکمی ایجاد شود.

·        پیستونی

کمپرسور های پیستونی، به طور معمول در ظرفیت های میانی (هر یک 2 تا 210 کیلو وات) کاربرد دارند. ضمن آن که علاوه بر تهویه مطبوع، در برودت صنعتی نیز استفاده و بهره برداری می شوند. این کمپرسور ها از قطعات متحرک متعددی از جمله میل لنگ، شاتون، پیستون، سوپاپ و ... تشکیل شده اند. به طوری که گاز مبرد از مسیر مانیفولد ورودی، هم زمان با باز شدن سوپاپ مکش و پایین رفتن پیستون، به داخل سیلندر کشیده می شود. سپس با برگشتن پیستون به بالای سیلندر، گاز تحت فشار قرار گرفته و تؤامان با باز شدن سوپاپ تخلیه، خارج می شود.

·        سانتریفیوژ

کمپرسور های سانتریفیوژ (گریز از مرکز)، به علت حجم جا به جایی زیادی که دارند، معمولاً در ظرفیت های خیلی بالایی (هر یک 300 تا 1800 کیلو وات) برای پروژه های بزرگ تهویه مطبوع و البته در برودت صنعتی نیز انتخاب می شوند. این کمپرسور ها از طریق افزایش انرژی جنبشی گاز، فشار آن را بالا می برند. چنان که گاز مبرد، پس از ورود به محفظه کمپرسور، به کمک پره های دوار و توسط نیروی گریز از مرکز، با حرکتی دایره ای سرعت گرفته و به سمت دیفیوزر پرتاپ می شود. در نهایت سرعت گاز با عبور از دیفیوزر به علت افزایش سطح مقطع جریان، کاهش یافته و به این ترتیب انرژی جنبشی گاز با کم شدن سرعت، به فشار تبدیل می شود.

·        اسکرال

کمپرسور های اسکرال، معمولاً در چیلر هایی با ظرفیت های پایین (هر یک 5 تا 100 کیلو وات) و عمدتاً در پروژه های تهویه مطبوع به کار گرفته می شوند. این کمپرسور ها شامل دو مارپیچ حلزونی (اسکرال) جهت افزایش فشار گاز مبرد می باشند. چنان که اغلب یکی از آن ها ثابت بوده و دیگری بدون گردش، دایره وار می چرخد. به طوری که پس از مکش گاز مبرد به درون مارپیچ ثابت، به واسطه چرخش مارپیچ دوار، گاز بین دو مارپیچ متراکم شده، سر انجام از فضای میانی مارپیچ ثابت، تحت فشار خارج می شود.

·        اسکرو

کمپرسور های اسکرو، غالباً در ظرفیت های بالا (هر یک 70 تا 1070 کیلو وات) و برای مصارف تهویه مطبوع و نیز برودت صنعتی به کار گرفته می شوند. این کمپرسور ها از دو مارپیچ دوار نر و ماده (اسکرو) برای ایجاد تراکم در گاز مبرد بهره می گیرند. به گونه ای که هم زمان با چرخش مارپیچ ها، گاز ورودی در فضای بین دو مارپیچ محبوس شده و همراه با آن ها می چرخد. سپس بعد از افزایش فشار در خروجی مارپیچ ها تخلیه می شود.

چیلر تراکمی مهتاب گستر

مجموعه صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع چیلر تراکمی به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع چیلر تراکمی و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چیلر تراکمی و نحوه تولید آن به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 66706377 66709528

 

 

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده - گروه صنعتی مهتاب گستر

معرفی برج خنک کننده شرکت مهتاب گستر

برج های خنک کننده بخشی از سیستم های تهویه مطبوع یا مبدل حرارتی هستند که تمرکز عملکرد آن ها روی خنک کردن آب ورودی است. این آب ورودی در واقع مقدار آب است که در فرآیند سیستم های تهویه یا فعالیت های صنعتی به دمای بالایی رسیده و توانایی خود را برای انجام کار از دست داده است. به همین علت به جای این‌که دور ریخته شود، وارد برج های خنک کننده شده و دوباره به دمای پایین می‌ رسد تا به چرخه فعالیت باز گردد.

نحوه عملکرد برج خنک کننده

بعد از ورود آب گرم به فضای برج خنک کننده، آب وارد لوله های پاشش می ‌شود. نازل های این لوله ها، آب گرم ورودی را با فشار و زاویه مناسب از پیش تعیین شده روی پکینگ یا پنل های خنک کننده می ‌پاشند. این سطوح سرد هستند و آب گرم را در تماس با خود به آب خنک تبدیل می‌ کنند. همچنین که هوای موجود در خود برج خنک کننده، یا در جهت مخالف جریان آب و یا عمود بر آن در تماس با آب قرار می ‌گیرد، مقداری تبخیر شده و دمای خود را از دست می ‌دهد. بنابراین اصول کار برج خنک‌ کننده بر اساس تبخیر است.

برای هر چه بیشتر شدن تماس آب با هوا و افزایش سرعت تبخیر، همان طور که گفته شد صفحاتی درون برج خنک کننده وجود دارند. این صفحات که به نام فیلر یا پر کننده شناخته شده ‌اند، صفحه ‌ای شبیه به پوشال کولر های آبی هستند که البته در شکل ‌های ظاهری گوناگونی وجود دارند. آب روی این صفحات اسپری شده و قرار می ‌گیرد تا به صورت پخش شده هر چه بیشتر با هوا تماس داشته باشد.

این آب که حالا توسط برج خنک کننده اصلی خنک شده است، وارد محیط تشتک برج خنک کننده می ‌شود. این تشتک یک منبع آب جدید و خنک محسوب می‌ شود. سپس آب از همین قسمت از طریق لوله های خروجی دوباره به سمت دستگاه ها هدایت می‌ شود.

معیار ها و عوامل مختلف در تقسیم بندی انواع برج خنک کننده

·        عملکرد برج خنک کننده

·        جنس بدنه برج خنک کننده

·        شکل ظاهری برج خنک کننده

·        نوع مکش هوا در برج خنک کننده

·        ساختار مدار و مونتاژ برج خنک کننده

·        جهت حرکت هوا و آب در برج خنک کننده

تقسیم بندی برج خنک کننده از لحاظ عملکرد

به طور کلی دو نوع جریان مخالف یا متقاطع برای هوا و آب در انواع برج خنک کننده تعیین شده است.

·        عملکرد متقاطع

در برج های خنک کننده متقاطع، جریان هوا و آب بر هم دیگر متقاطع هستند، به این شکل که هوا از دیواره های جانبی به برج خنک کننده وارد شده و آب از بالا و عمودی درون آن اسپری می‌ شود. این آب به دلیل گرانش زمین خود به خود به سمت پایین حرکت کرده و تماماً در تماس با ساختار مولکولی هوا قرار می ‌گیرد.

·        عملکرد مخالف

جریان مخالف برای برج های خنک کننده هم به این معنا است که آب از بالا و هوا از پایین به داخل برج خنک کننده وارد می‌ شوند. در طول مسیر هوا که قرار است به وسیله فن ها به بالای برج خنک کننده منتهی شود، آب قرار دارد که به دلیل نیروی گرانش زمین به پایین هدایت می‌ شود. به این شکل، بیشترین میزان تماس بین آب و هوا صورت می ‌گیرد و سبب خنک شدن کامل آب می‌ شود. می ‌توان گفت برج های خنک کننده جریان مخالف به دلیل بیش ‌ترین تماس با هوا، از کارآمد ترین انواع برج های خنک کننده هستند.

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده از لحاظ جنس بدنه

برای ساختن برج های خنک کننده از مواد متفاوتی مانند برج های خنک کننده بتنی، چوبی، گالوانیزه و فایبرگلاس استفاده و بهره برداری می ‌شود.

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده از لحاظ شکل ظاهری

بر اساس مکان مورد استفاده، شرایط جغرافیایی و اقلیمی آن و حجم فضای آزاد موجود و تفاوت انواع سیستم تهویه مطبوع در هر اقلیم آب و هوایی، از انواع شکل های مختلفی که برای برج های خنک کننده موجود هستند استفاده می شود. شکل های موجود این برج های خنک کننده، مکعبی، هذلولی و مخروطی هستند.

برج های مخروطی در خانه ها

برج های خنک کننده مخروطی یا گرد، بیشتر برای مصارف خانگی استفاده می شوند و قیمت پایینی دارند. البته که در صورت بروز اشکالاتی مانند خرابی قطعات یا رسوب، انجام دادن کار های تعمیراتی روی این برج های خنک کننده کار سختی است و نیاز است که کل بدنه برج خنک کننده باز شود.

برج های مکعبی، کیفیت بهتر و تعمیرات راحت تر

برج های خنک کننده مکعبی کیفیت بهتری نسبت به مورد قبلی دارند و برای مصارف جدی ‌تر و صنعتی به کار می آیند. همچنین که نحوه تمیز کردن و تعمیرات آن ها هم ساده ‌تر است و کم ‌تر زمان می برد.

یک برج خنک کننده هذلولی شکل با جریان طبیعی کار می کند. اما شکل هندسی برج خنک کننده، طوری ساخته شده است که راندمان کاری برج خنک کننده را بالا ببرد. این نوع از برج های خنک کننده که به شکل مدار بسته انتقال حرارت می دهند نقش مهمی در صنعت دارند و در اندازه ای بزرگ ‌تر به شکل ترکیبی با هم مورد استفاده قرار می گیرند.

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده از لحاظ مکش هوا

·        جریان طبیعی

·        جریان مکانیکی (دو نوع اجباری و القایی)

·        جریان مرکب

جریان طبیعی

انواع برج خنک کننده در جریان طبیعی درون خود از هیچ پروانه‌ ای برای چرخش استفاده نمی ‌کنند و اجازه می ‌دهند هوا به صورت طبیعی جریان خود را درون برج خنک کننده پیدا کند و به سمت بالا برود و این روند خاتمه پیدا کند. به طور طبیعی، این نوع برج های خنک کننده عملکرد ضعیف تری دارند و کنترل روی آن ها اعمال نمی ‌شود. بنابراین باد و عوامل محیطی می ‌توانند روی عملکرد این برج خنک کننده تأثیر بگذارند. این نوع برج های خنک کننده قیمت پایینی نسبت به برج های خنک کننده دیگر دارند.

جریان مکانیکی (دو نوع اجباری و القایی)

جریان مکانیکی در انواع برج خنک کننده به این معنا است که از یک یا چند پروانه برای به جریان انداختن هوا در برج های خنک کننده استفاده می ‌شود. این نوع برج های خنک کننده با جریان مکانیکی به دو نوع القایی و اجباری تقسیم بندی می ‌شوند که بر اساس محل قرارگیری پروانه به ترتیب در مسیر خروجی هوا و ورودی آن قرار می‌ گیرند.

جریان مرکب

نوع برج خنک کننده جریان مرکب نیز به این شکل است که ظاهر خود را از برج های خنک کننده طبیعی با مقداری ارتفاع کم تر به ارث برده است اما درون ساختمان خود پروانه هایی برای جریان هوا جا داده است.

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده از لحاظ ساختار مدار و مونتاژ

انتقال حرارت در برج های خنک کننده به شکل های گوناگونی تحت قالب مدار های گوناگون انجام می ‌شود:

·        برج خنک کننده مدار باز

·        برج خنک کننده مدار بسته

برج خنک کننده مدار باز

برج های خنک کننده مدار باز در انواع برج های خنک کننده، در واقع همان برج های خنک کننده ای هستند که تا اینجا درباره آن ‌ها صحبت شد و به صورت معمولی و رایج شناخته می‌ شوند. به این صورت که آب از داخل لوله خارج شده و به صورت مستقیم درون برج خنک کننده اسپری می شود. اساس کار برج های خنک کننده مدار باز تبخیر است. یکی از نکات منفی قابل توجه برج های خنک کننده مدار باز نسبت به برج های مدار بسته این است که تماس مستقیم آب و هوا سبب می شود که آب ناخالص وارد شود و این ناخالصی نهایتاً روی سیستم رسوب می کند.

برج خنک کننده مدار بسته

اما در مقابل، برج های خنک کننده مدار بسته در درون خود از کویل استفاده می کنند و در تمام مدت آب را به صورت مستقیم در تماس با هوا نمی گذارند. برج های خنک کننده خشک همان طور که گفته شد با رسوب آب روبرو نیستند و همین موضوع به عدم زنگ زدگی و عمر بالای دستگاه کمک می کند.

این نوع از برج های خنک کننده قیمت بالاتری دارد؛ چون از فن کویل ها بهره می ‌برند.

همچنین از آن جایی که به دو پمپ قوی برای راه اندازی احتیاج دارند، نیروی مصرفی آن ها بیشتر است. تعداد بیشتر تجهیزات در برج های خنک کننده مدار بسته سبب می شود تعمیرات آن ‌ها مشکل تر، زمان ‌برتر و پر هزینه تر باشد. یکی دیگر از معایب برج های خنک کننده مدار بسته که به وجود فن کویل ها و نحوه کار برج خنک کننده مرتبط می ‌شود، این است که راندمان آن ها با افزایش دمای محیط اطراف ضعیف می شود.

تقسیم بندی انواع برج خنک کننده از لحاظ جهت حرکت هوا و آب

برج های خنک کننده خشک نوعی از انواع برج خنک کننده مدار بسته هستند. در برج های خنک کننده خشک، این آب نیست که وظیفه انتقال گرما را به عهده داشته باشد تا بخواهد در فرآیند خنک سازی قرار بگیرد. در واقع، تماس آب و هوا به صورت غیر مستقیم انجام می شود. به این شکل که درون برج خنک کننده خشک کویل هایی تعبیه شده ‌اند و آب وارد این کویل ها می شود. سپس هوا از روی کویل ها عبور داده می شود تا آب داخل کویل ها دچار کاهش دما شوند. بنابراین در برج های خنک کننده خشک، وظیفه اصلی بر دوش هوا است و در مصرف آب صرفه جویی قابل توجهی می شود. بنابراین این نوع برج خنک کننده می تواند برای مناطقی که دچار کمبود آب هستند مفید باشد. می توان از این نوع برج های خنک کننده برای آب هایی که دمای بسیار زیادی دارند کمک گرفت و در اولین مرحله این آب ها را وارد این نوع از برج خنک کننده کرد.

برج خنک کننده مهتاب گستر

طراحی و تولید انواع دستگاه های صنعتی از جمله انواع برج خنک کننده متناسب با نیاز ها و در خواست های هر مشتری و مطابق با استاندارد های روز در شرکت ما انجام و کلیه محصولات به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت بسیار مناسب به فروش می رسد.

گروه تولیدی و صنعتی مهتاب گستر به عنوان مرجع تخصصی فروش انواع تجهیزات در حوزه تهویه مطبوع، سیستم های گرمایشی و سرمایشی، مبدل حرارتی صفحه ای، انواع منبع کویل دار، انواع برج خنک کننده و قطعات برج خنک کننده، کندانسور هوایی، دستگاه هواساز، انواع چیلر ها (چیلر تراکمی و چیلر جذبی)، پمپ و سیستم های آبرسانی، انواع فن کویل ها و اسپیلت ها، ساخت انواع دستگاه اگزاست فن، انواع یخساز صنعتی، انواع سختی گیر آب، انواع فیلتر شنی، سیستم های تصفیه آب و هوا با تنوع بسیار زیاد از لحاظ برند و مدل، با داشتن تیمی فنی و متخصص تلاش دارد تا بهترین کیفیت و رضایت را از آن هموطنان و به ویژه صنعت گران نماید. در صورتی که قصد خرید دستگاه برج خنک کننده و محصولات مشابه را دارید، می توانید با دریافت قیمت برج خنک کننده، تکنولوژی ها و آپشن های آن ها و مشورت کارشناسان فروش مهتاب گستر انتخاب بهتری داشته باشید.

مجموعه صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع برج خنک کننده به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع برج خنک کننده و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص برج خنک کننده و نحوه تولید آن به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 66706377 66709528

صفحه قبل 1 صفحه بعد