چیلر تراکمی چیست؟

چیلر تراکمی در واقع بخشی از سیستم تهویه مطبوع است که با حذف حرارت کار خود را انجام می دهد. در واقع چیلر سرما تولید نمی کند بلکه گرما را از بین می برد. به دلیل کلمه chill در نام این دستگاه، ممکن است فکر کنیم که عملکرد اصلی چیلر بر اساس تولید سرما است، اما این طور نیست.

چیلر تراکمی چیست و چه تفاوتی با چیلر های دیگر دارد؟

چیلر شامل مجموعه ای از اجزای اواپراتور، کندانسور، شیر انبساط، فن ها، پمپ ها، کمپرسور و سایر موارد است. گلچین این موارد باعث ایجاد انواع چیلر ها می شود. این بدان معنی است که اگر اجزای اصلی چیلر کمپرسور و اواپراتور خازن، شیر انبساط باشد، این چیلر یک چیلر تراکمی است. در واقع تفاوت اصلی چیلر تراکمی با سایر انواع چیلر ها وجود کمپرسور است، زیرا وجود اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط در همه چیلر ها یکسان است.

عملکرد چیلر تراکمی چگونه است؟

اگر بخواهیم محدوده وظایف یک چیلر تراکمی را بررسی کنیم، باید وظایف هر کولر گازی دیگر را در نظر بگیریم، کنترل دما و رساندن آن به دما و حفظ آن، کنترل رطوبت و ایجاد جریان هوا و تمیز کردن هوای محیط.

چیلر های تراکمی معمولاً در زیر زمین ها و موتورخانه ساختمان ها با هر نوع کاربری مسکونی، تجاری، صنعتی، تفریحی، آموزشی و سایر کاربرد ها برای انجام کار خود نصب و راه اندازی می شوند. این واقعیت که این چیلر قابل نصب و استفاده در همه ساختمان ها و سازه ها است، انعطاف پذیری و سازگاری آن را افزایش می دهد.

چیلر تراکمی چگونه کار می کند؟

شکل کلی فعالیت چیلر های تراکمی به این صورت است که آب ورودی به دستگاه که در اثر فعالیت دستگاه های صنعتی یا کولر ها گرم می شود، برای عملکرد و با پمپاژ آب به واحد های داخلی یا تولید صنعتی به دمای پایین و مطلوب می رسد. واحد ها آن را به چرخه فعالیت باز می گردانند.

نحوه عملکرد چیلر تراکمی

نحوه عملکرد چیلر تراکمی به شرح زیر می باشد:

ابتدا مایع گرم شده از طریق دریچه ورودی وارد اواپراتور چیلر تراکمی می شود، در این قسمت مایع با گرفتن گرما از محیط تبخیر شده و وارد فاز گاز می شود. در این مرحله، حرارت محیط به طور طبیعی حذف می شود و مناطقی که با این قسمت در تماس هستند کاهش دما می یابد.

سپس کمپرسور چیلر تراکمی گاز را فشرده کرده و دمای آن را بالا می برد، سپس آن را به کندانسور هدایت می کند.

سپس کندانسور مبرد گاز را به مایع اشباع تبدیل می کند. این فرایند یک فرآیند فشار ثابت است.

آخرین مرحله این چرخه در داخل شیر انبساط است که فشار مبرد گاز را برداشته و باعث انبساط آن می شود. سرانجام، مبرد خروجی از شیر انبساط مخلوطی از مایع و گاز است که وارد اواپراتور می شود.

اواپراتور و کندانسور دو قطب اصلی چیلر تراکمی هستند که به ترتیب کم ترین دما و بیشترین دما را در دستگاه دارند، بنابراین باید به خوبی در برابر یک دیگر عایق بندی شوند تا بر عملکرد تأثیر نگذارد. تنها واسطه بین این دو مبرد است که هنگام انجام کار خود بین این دو حرکت می کند.

تمام تمرکز کار چیلر های تراکمی این است که مبرد را در حال چرخش بین مراحل مختلف مواد نگه دارد تا بتواند به هدف خود برسد. این کار در محدوده دمایی بین 7 تا 37 درجه سانتی گراد انجام می شود.

می توان گفت که چیلر تراکمی یک سیستم خودکفا است، زیرا منبع تبرید خاص خود را دارد. این منبع تبرید در بسیاری از کولر ها مانند خود فن کویل وجود ندارد و عاملی مانند دیگ بخار یا بسته باید آب را به عنوان منبع تامین کند.

انواع چیلر های تراکمی را بشناسید!

چیلرهای تراکمی را می توان به دسته های مختلفی تقسیم کرد. چیلر های تراکمی بسته به نحوه عملکرد کندانسور به دو دسته هوای خنک و آب خنک تقسیم بندی می شوند. این بدان معناست که برخی از کندانسور ها با آب و برخی با هوا خنک می شوند.

چیلر های تراکمی آب خنک نیاز به برج خنک کننده یا کولینگ تاور دارند تا بخشی از فرایند را انجام دهند، اما چیلر های هوا خنک نیازی به برج خنک کننده یا کولینگ تاور ندارند. در مقابل، هوای خنک کننده در چیلر های تراکمی به گونه ای است که فن ها را در اطراف کندانسور برای جذب گرما قرار می دهند. این نوع خنک کننده در واقع کل سیستم چیلر را تحت تأثیر قرار می دهد.

انواع چیلر تراکمی ‌بر اساس نوع سیستم کمپرسور به چهار دسته پیستونی، سانتریفیوژ، اسکرال و اسکرو تقسیم بندی می‌ شوند. عملکرد این چهار گروه به وسیله موتور الکتریکی، بخار یا توربین گازی انجام می ‌شود.

بسته به کمپرسور، هر نوع چیلر را می توان با کندانسور های هوا خنک یا آب خنک ترکیب کرد تا نوع خاصی از چیلر تراکمی ایجاد شود.

·        پیستونی

کمپرسور های پیستونی، به طور معمول در ظرفیت های میانی (هر یک 2 تا 210 کیلو وات) کاربرد دارند. ضمن آن که علاوه بر تهویه مطبوع، در برودت صنعتی نیز استفاده و بهره برداری می شوند. این کمپرسور ها از قطعات متحرک متعددی از جمله میل لنگ، شاتون، پیستون، سوپاپ و ... تشکیل شده اند. به طوری که گاز مبرد از مسیر مانیفولد ورودی، هم زمان با باز شدن سوپاپ مکش و پایین رفتن پیستون، به داخل سیلندر کشیده می شود. سپس با برگشتن پیستون به بالای سیلندر، گاز تحت فشار قرار گرفته و تؤامان با باز شدن سوپاپ تخلیه، خارج می شود.

·        سانتریفیوژ

کمپرسور های سانتریفیوژ (گریز از مرکز)، به علت حجم جا به جایی زیادی که دارند، معمولاً در ظرفیت های خیلی بالایی (هر یک 300 تا 1800 کیلو وات) برای پروژه های بزرگ تهویه مطبوع و البته در برودت صنعتی نیز انتخاب می شوند. این کمپرسور ها از طریق افزایش انرژی جنبشی گاز، فشار آن را بالا می برند. چنان که گاز مبرد، پس از ورود به محفظه کمپرسور، به کمک پره های دوار و توسط نیروی گریز از مرکز، با حرکتی دایره ای سرعت گرفته و به سمت دیفیوزر پرتاپ می شود. در نهایت سرعت گاز با عبور از دیفیوزر به علت افزایش سطح مقطع جریان، کاهش یافته و به این ترتیب انرژی جنبشی گاز با کم شدن سرعت، به فشار تبدیل می شود.

·        اسکرال

کمپرسور های اسکرال، معمولاً در چیلر هایی با ظرفیت های پایین (هر یک 5 تا 100 کیلو وات) و عمدتاً در پروژه های تهویه مطبوع به کار گرفته می شوند. این کمپرسور ها شامل دو مارپیچ حلزونی (اسکرال) جهت افزایش فشار گاز مبرد می باشند. چنان که اغلب یکی از آن ها ثابت بوده و دیگری بدون گردش، دایره وار می چرخد. به طوری که پس از مکش گاز مبرد به درون مارپیچ ثابت، به واسطه چرخش مارپیچ دوار، گاز بین دو مارپیچ متراکم شده، سر انجام از فضای میانی مارپیچ ثابت، تحت فشار خارج می شود.

·        اسکرو

کمپرسور های اسکرو، غالباً در ظرفیت های بالا (هر یک 70 تا 1070 کیلو وات) و برای مصارف تهویه مطبوع و نیز برودت صنعتی به کار گرفته می شوند. این کمپرسور ها از دو مارپیچ دوار نر و ماده (اسکرو) برای ایجاد تراکم در گاز مبرد بهره می گیرند. به گونه ای که هم زمان با چرخش مارپیچ ها، گاز ورودی در فضای بین دو مارپیچ محبوس شده و همراه با آن ها می چرخد. سپس بعد از افزایش فشار در خروجی مارپیچ ها تخلیه می شود.

چیلر تراکمی مهتاب گستر

مجموعه صنعتی مهتاب گستر در زمینه تولید انواع چیلر تراکمی به صورت حرفه ای در حال فعالیت است. شما هر گونه نیازی که به انواع چیلر تراکمی و دیگر محصولات داشته باشید توسط کادر مجرب و حرفه ای ما در کم ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به شما ارائه می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چیلر تراکمی و نحوه تولید آن به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

برای ثبت سفارش با ما در تماس باشید: 09127883721 66706377 66709528